Festival bruiloft Annemaaike & Kasper, Vuren

Festival bruiloft Annemaaike & Kasper, Vuren

Niets is mooier dan een bruiloft die echt bij het bruidspaar past!  Toen we vorig jaar met Annemaaike & Kasper spraken wisten we meteen, deze bruiloft willen wij fotograferen! Annemaaike en Kasper trouwden festival style op een unieke locatie, met een handfasting ceremonie, een zweefmolen, veel gezelligheid en Pater Moeskroen als afsluiter!

En wat heeft de dag onze verwachtingen overtroffen! We begonnen de dag op camping “de lievelinge in Vuren. Een bijzondere camping met een echte festival vibe. We hadden eerst een korte doorloop van de ceremonie, waarna de bruid aan de voorbereidingen begon. Ze had een prachtige prinsessenjurk en een fantastisch kapsel! De bruidegom bleef nog even relaxed helpen bij de opbouw en versiering van het terrein. Bruidegommen hebben toch wat minder tijd nodig om aan te kleden. Nadat de bruid en bruidegom getransformeerd waren van campinggasten naar een bruidspaar met alles erop en eraan was het tijd voor de ceremonie. Het bruidspaar had geen typisch Nederlandse ceremonie, maar een handfasting ceremonie. Dit is een oud-Keltische huwelijksceremonie waarbij de handen van de geliefden letterlijk aan elkaar gebonden worden.

Onder een mooie boom op het terrein was een cirkel gevormd met alle gasten, wat een plaatje! Kasper kwam de cirkel eerst binnen en vervolgens kwam Annemaaike aangelopen met haar vader die haar weggaf. De ceremonie werd geleid door priesteres Rineke, met een speciale taak voor Roodbaert de smid.

Annemaaike en Kasper hadden zelf hun geloften geschreven. Oprechte, emotionele woorden waaruit bleek hoe veel ze van elkaar houden en hoe goed ze bij elkaar passen. Ze wisselden trouwringen uit en vervolgens werd de ceremonie overgedragen aan de smid. Ze hadden voorafgaand aan de ceremonie allebei de helft van een hart gesmeed. Deze hebben ze tijdens de ceremonie onlosmakelijk aan elkaar vastgeklonken, hoe mooi is die symboliek! Vervolgens werden hun handen samengebonden door de priesteres en daarmee was het huwelijk gesloten en volgde de zoen! De Priesteres bracht vervolgens een dronk uit op het nieuwe bruidspaar met een glas zelfgemaakte Mede. Het bruidspaar ging daarna langs alle gasten die vooraf een lintje hadden gekregen. Elke gast bracht een dronk op het bruidspaar en bond een lintje met gesproken gelukswens aan het samengeklonken hart vast. Het was voor ons de eerste handfasting, en wat was dit mooi! Persoonlijk, puur & en zo bijzonder om mee te mogen maken!

Na de ceremonie volgde een druk programma met de fotoreportage en daarna de toast & fantastische taart. Alle gasten mochten daarna een rondje in de zweefmolen, inclusief het bruidspaar en natuurlijk de fotograaf! Er was heerlijk eten, gezelligheid, spelletjes en het sfeertje was helemaal festival. Blote voetjes, genieten van het zonnetje en later op de dag een vuurtje aan. Omdat het overdag zo warm was en we samen met het bruidspaar besloten het wat rustiger aan te doen tijdens de reportage, hebben we in de avonduren nog wat foto’s gemaakt. Daarna was het snel door naar Pater Moeskroen die het feestje onwijs gezellig afsloot!


De details van de festival bruiloft

Datum: 09-06-2018
Bruidsfotografie: Bruidsfotograaf Den Bosch, Studio 26-12
Locatie bruidsreportage: Kampeerterrein de Lievelinge, Vuren
Locatie huwelijksvoltrekking en feest: Kampeerterrein de Lievelinge, Vuren
Band tijdens huwelijksfeest: Pater Moeskroen

Share: